КПКОНПИ  установи конфликт на интереси за бившия директор на РЗИ

...
КПКОНПИ  установи конфликт на интереси за бившия директор на РЗИ
Коментари Харесай

Глобяват с 10 000 лева бивш директор на РЗИ-Стара Загора заради конфликт на интереси

КПКОНПИ  установи спор на ползи за някогашния шеф на РЗИ Стара Загора доктор Златина Нанева и  тя ще бъде санкционирана с 10 000 лв. , стана ясно на постоянното съвещание на комисията.

Производството против някогашния шеф на Здравната ревизия в Стара Загора стартира по сигнал, в който се твърди, че брачният партньор й е притежател на приюта „ Хоспис – ЗН “ ЕООД в кв. „ Зора “, а паралелно с това, в качеството си на длъжностно лице, тя е и шеф на чиновниците на РЗИ – Стара Загора. Именно инспекцията би трябвало да прави надзор на активността на приюта и на негови конкурентни обекти в Стара Загора.

Ежегодно, със своя заповед, доктор Златина Нанева разпорежда инспекции на обекти , подлежащи на държавен здравен надзор, измежду които е и този, чийто едноличен притежател и шеф е нейният брачен партньор.

От събраните в хода на производството доказателства е открито несъмнено, че всички инспекции на „ Хоспис – ЗН “ се правят от директно подчинени на нея чиновници , които не са открили нарушавания в интервала 2017 – 2019 година

По отношение на конкурентен приют, при осъществени инспекции, са давани наставления за премахване на установени нередности .

Установено е, че в интервала 2017-2019 година, доктор  Златина Нанева е имала благоприятни условия за практикуване на въздействие върху всички чиновници в ръководената от нея здравна ревизия.

Тези благоприятни условия са употребявани в частен интерес на обвързваното с нея лице – нейният брачен партньор, като в следствие е осъществена нематериална полза , изразяваща се в помощ за работа на приюта и отбягване на наказания.

С решение на КПКОНПИ, на доктор Златина Нанева е наложена санкция в размер на 10 000 лв..

Директорът на Регионалната здравна ревизия в Стара Загора доктор Златина Нанева, бе освободена от управителната служба при започване на месец март.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР